Hiihtoloma ja mökki muistot


Tänään monelle alkava hiihtoloma pisti meikäläista muistelemaan niitä ihania perheen kanssa vietettyjä hiihtolomia.Alkeellinen mökkimme sijaitsi saaristossa ja talvet olivat usein tämän kaltaisia kun tänä vuonna.


Pakkasimme automme täyteen, välillä myös peräkärrynkin, kaikkea tarpeellista ja matkasimme kylmänä olevaan mökkiin. Perille saavuttuamme laitettiin tuli takkaan ja lämpinä pysyttiin kantamalla kaikki tavarat sisälle. Odotellessamme että mökki lämpenee kävimme ihanassa rantasaunassamme.Ensimmäiseen aamuun herättiin hieman vilpoisaan mökkiin mutta ai että se tunne kun tulen oli saanut takkaan. Villasukat jalassa, kahvikuppi kädessä tepastelin nattisevien lautalattioiden ja räsymattojen yli. Ihasteltiin meri- ja metsämaisemia ikkunoista ja suunniteltiin päivän ohjelmaa.


Hiihtoloma ohjelmana saattoi olla talvikelillä oma luistelukenttä jäällä, kun vettä taas ropisi peltikatollemme oli mukavaa vain lueskella tai pelata pelejä porukalla. Joskus sain hepulin ja tein jonkun maalaus- tai kunnostusprojektin. Risusavotta oli myös yksi hiihtoloma ohjelma ja kun risut olivat hiiltyneet grillattiin siinä makkarat ja juotiin kaakaot.


Metsälenkeillä kerättiin ihania risuja ja oksia joista tein koristeasetelmia ruokapöydällemme tai ulos terassille. Kynnys toteuttaa itsensä mökillä tuntui matalammalta.Ruuanlaitto tuntui jotenkin niin juhlavalta kun oli aikaa vaikka keittiötä meillä ei ollut nimeksikään. Loihdimme vaikka mitä ihanuuksia mutta myös ihan tavallisia arkiruokia.Nyt ovat meidän lapset jo aikuisia ja mökki on myyty mutta nämä muistot saan pitää.


Näihin ihaniin tunnelmiin tulen varmasti palaamaan myöhemmin blogissani kun kirjoitan kunnostusprojekteista, kattausvinkeistä ja sisustusideoista. Jokunen onnistunut ruokavinkki saattaa myös olla odotettavissa.Toivotan teille kaikille Hyvää Ystävänpäivää ja alkanutta hiihtolomaa olette sitten mökillä tai ei. Nauttikaa toistenne seurasta ja tehkää muistoja


Ansu

81 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki